tiistai 7. elokuuta 2018

Lahen liikennejärjestelyt

Mähän operoin tätä Lahen kaupunkia Jalkarannasta käsin, joten sen suunnan liikennejärjestelyt on tuttuja. Keräämäni kokemuksen perusteella voin kertoa Jalkarannan olevan Lahen liikenteellinen persreikä! Sieltä ei pääse ajamaan keskustaan kuin Jalkarannantien kapeeta ränniä pitkin, joka on pikkukaduksi todella vilkkaasti liikennöity. Päästäksesi sivukadulta sujuvasti Jalkarannantielle pitäis hankkia kiihdytysauto. Varsinkin päästäksesi Tapanilan sivukaduilta aamuruuhkan sekaan Jalkarannantielle, saa jonon väliin kiihdyttäessä polttaa kumia niin että menee renkaat sileiksi jo yhdessä kesässä.

Kait se oli Jalkarantalaisilla kulkeminen kuitenkin liian helppoa, joten päätettiin vielä pussittaa Kisapuiston ympäristö. Eli laitettiin Kariniemenkatu kiinni läpiajoliikenteeltä ja suljettiin vanhan linkkuaseman liittymä. Kulkuväyläksi keskustaan jätettiin Fellmanninpuiston päästä yksi pikkukatu. Siinä olen nähnyt jokus 200 metrisen autojonon odottavan pääsyä Lahdenkadulle.

No eihän Lahessa kuitenkaan aitoja ruuhkia ole, paitsi, että ruuhkan tunnelmaan pääset jos ajat Jalkarannasta tullessa ylös jäähallin vierestä ja yrität kääntyä keskustan suuntaan, mikäli sitä yrität, niin kannattaa varata eväät mukaan, nimittäin auton renkaat kasvaa sammalta ennen kuin pääset siitä liikkeelle. Kauhulla odotan kun Pelsun pelit alkavat! Edellä mainitsemieni järjestelyjen takia pelien jälkeen liikenne tulee olemaan yhtä kaaosta. Täytyy pitää varansa, ettei vain ole ko. aikaan mitään menoa keskustaan, tai lähteä matkaan hyvissä ajoin ennen oletettua pelin päättymisaikaa.





Periaatteessa Jalkarannasta voi ajaa "ulos" myös toista kautta, eli Sammalsuonkatua ylös Pirttiharjuun ja kääntyä sieltä Mytäjäisten suuntaan. Se on kuitenkin kiertoreitti ja siinäkin on muttansa!  Ensin on Sammalsuonkadun päästä käännyttäessä se valoton risteys, jossa saa  heiluttaa päätä kuin tennisottelussa tiiraillessaan autonmentävää rakoa sairaalalle menevien ja sieltä tulevien autojen virrassa. Siitä selvittyäsi edessä on se Pirttiharjunristeys, jossa ei oo muuta hyvää kuin että on sairaala lähellä. Voin olla väärässäkin kun väitän, että ko. risteys taitaa olla yksi Lahen vaarallisimmista. Onneksi siinä on sentään liikennevalot, muuten Akuutti sais perustaa siihen ensiapupisteen paikan päälle.

Täytyy vissiin muuttaa Hollolaan.... Ei helvetissä, siellä hevoset paskoo ajotielle ja auto likaantuu. Ennemmin ostan fillarin ja kuljen latuverkostoa pitkin keskustaan, vaikka on siinäkin se vaarana, että sauvakävelijät hakkaa sauvoillaan.... Noh, elämä ei oo helppoo!









1 kommentti:

  1. Jalkarannassa ei tarvitse ajella, mutta Orimattilasta päin tullessa on myös melkoinen mylläkkä käynnissä.

    VastaaPoista

Pitäiskö alkaa kasvissyöjäksi?

Aluksi tiedoksi kaikille mielensä pahoittajille   jotka ahdistuvat vessa, kakka jne. jutuista kunhan vaan kakanhaju jostain hiipii sieraim...